Renovarea băii: cum să faci asta!
- Cât durează să renovați o baie?
- Cât durează să renovați o baie?
- Cât costă să renovezi o baie?
- De la vechi la nou: iată cum arată băile moderne
- Renovări de baie înainte și după
- Aplicații gratuite pentru renovarea băilor
- Cum procedezi la o renovare a băii?
- Idei de la Geberit pentru renovarea băii dvs.
- Cum vă poate ajuta Geberit la renovarea băilor?
- Unde puteți găsi produse pentru baia visurilor dvs.
Cât durează să renovați o baie?
Te gândești să îți renovezi baia și vrei să știi cât timp va dura? Depinde de proiect.
Renovare cosmetică | Renovare cu faianță nouă | Renovare structurală |
---|---|---|
În cadrul unei renovări cosmetice, mobilierul de baie, obiectele sanitare din ceramică și bateriile sunt înlocuite, iar pereții sau tavanul sunt vopsite. Dar gresia rămâne și nu se efectuează nicio altă lucrare structurală. | Pe lângă mobilierul de baie nou și obiectele de ceramică, se efectuează lucrări de gresie, dezmembrare, tencuială sau pictură. Cu toate acestea, planul și structura băii rămân neschimbate. Acest lucru înseamnă că WC-ul și lavoarul vor rămâne în același loc, iar cada de baie nu va fi înlocuită cu un duș sau viceversa. | Pentru o renovare structurală a băii, se lucrează mai mult la structura clădirii. Peretele este despicat, țevile sunt înlocuite în toată camera și aparatele sunt mutate. Acesta poate fi cazul, de exemplu, dacă doriți să mutați toaleta sau zona de lavoar în altă parte în cameră sau să instalați un duș în locul unei căzi. În cadrul unei renovări structurale, sunt implicate și meserii suplimentare, care se ocupă de electricitate, încălzire și ventilație. |
De regulă, lucrările pentru o renovare cosmetică durează 1-3 zile. | În acest scenariu, puteți planifica aproximativ 3-5 zile pentru conversie. | Pentru o renovare structurală, așteptați-vă la 1-2 săptămâni de lucru. |
În fiecare zi, petrecem în medie până la o oră în baie. Produsele sanitare sunt adesea supuse la zeci de ani de uzură, iar mobilierul de baie este expus la niveluri ridicate de umiditate. De aceea, merită să investiți în echipamente bune pentru a crea un spațiu în care să vă bucurați și să vă simțiți confortabil.
Aici vă explicăm cât durează renovarea unei băi și la ce costuri trebuie să vă așteptați. În plus, vă vom ghida pas cu pas prin procesul de renovare, oferindu-vă sfaturi utile de specialitate pe parcurs.
Cât costă să renovezi o baie?
Costurile depind de amploarea renovării băii, de numărul de metri pătrați și de produsele alese. Prețurile pot varia, de asemenea, la nivel regional și în funcție de furnizor. Valorile orientative din tabel vă oferă o idee.
Renovare cosmetică
Renovare cu faianță nouă
Renovare structurală
Acestea ar putea fi sume considerabile, dar investiția într-o baie nouă merită, deoarece aceasta durează în medie 20-30 de ani.
Un mic sfat: unde să economisiți costurile
Atunci când vă renovați baia, puteți economisi bani în ceea ce privește domeniul de aplicare și alegerea echipamentelor. Înlocuirea unor piese unice de mobilier de baie și a obiectelor electrocasnice din ceramică poate face ca o baie să arate complet nouă, fără măsuri structurale majore. Selecția produselor este, de asemenea, un factor de cost decisiv: Mulți producători oferă produse de înaltă calitate și în segmentul de preț inferior.
De la vechi la nou: iată cum arată băile moderne
Aveți probleme în a vă imagina baia într-o lumină nouă? Lăsați-vă inspirați de aceste comparații înainte și după renovarea băii din diferite țări.
Provocările au variat de la spațiul foarte mic la lipsa luminii naturale și a înclinației acoperișului. Toate proiectele au un lucru în comun: renovările au permis familiilor să se bucure de noile și frumoasele lor oaze de bunăstare, cu un design atemporal.
Cum procedezi la o renovare a băii?
Decizia de a renova baia a fost luată. Dar de unde începeți? Vă vom ghida prin etapele unui proiect de renovare și vă vom oferi sfaturi utile pe parcurs.
1. Proiectarea băii: un plan bun economisește bani
2. Lucrări de demolare: îndepărtați mobilierul vechi, gresia și altele asemenea.
3. Instalarea de conducte noi
4. Nivelarea și construirea podelei
5. Tencuirea și refacerea tencuielii pereților
6. Instalarea de mobilier de baie nou, lavoare, baterii etc.
Idei de la Geberit pentru renovarea băii dvs.
Renovarea unei băi cu pantă de acoperiș
Exploatarea la maximum a spațiului de sub acoperiș în baie necesită o bună planificare. Un spațiu care pare generos pe planuri este mult mai mic în realitate. Aruncați o privire la sfaturile și trucurile noastre utile.
Idei pentru renovarea toaletei pentru oaspeți
Toaletele și băile pentru oaspeți au tendința de a avea puțin spațiu, ceea ce face cu atât mai important să luați în considerare cu atenție ideile și planurile de design pentru o baie care este atât funcțională, cât și frumoasă.
O cabină de duș modernă
Dușul la nivel cu podeaua, dușul de tip walk-in sau deschis - toți acești termeni descriu dușurile care au devenit o parte indispensabilă a băii moderne. Dușurile de tip walk-in se potrivesc în aproape orice baie. Aici, vă explicăm ce trebuie să aveți în vedere atunci când proiectați o renovare a dușului.
Cât de mic poate fi un lavoar?
Într-o baie îngustă sau într-un WC mic pentru oaspeți, un lavoar cu spălare manuală nu trebuie să ocupe prea mult spațiu, dar să fie totuși practic și atractiv. Așadar, cum procedați pentru a profita la maximum de spațiu și pentru a găsi produsul potrivit?
Cum vă poate ajuta Geberit la renovarea băilor?
Indiferent dacă sunteți în căutarea unor idei pentru a începe, dacă ați avansat deja în proiectare sau dacă aveți deja în minte anumite produse, instrumentele noastre vă vor ajuta să găsiți soluția potrivită.
- Cu ajutorul unui tur virtual, vă puteți îmbarca într-o călătorie de descoperire în vederea pregătirii unei întâlniri cu instalatorul dumneavoastră sau a unei vizite în showroom. Vizitați aici.
- Cu ajutorul Configuratorului de baie, vă puteți proiecta lavoarul, inclusiv zona de lavoar, mobilierul de baie și oglinda sau dulapul cu oglinzi, în doar cinci pași, folosind grafica 3D.